2013

Uitslag schieting tot 25082013

 

 

 

 

Schelle, 25 augustus,

Drie man om de eer te verdedigen. We dachten dat het niet droog zou blijven, er was zelfs onweer voorspeld, gelukkig niet van dat alles.  Het groot nieuws van deze wedstrijd is dat Leo de rozenprijs weet te veroveren met acht rozen, verder eindigde hij op de tweede plaats. Toch mooi!

Essen, 14 juli,

Onder een warm zonnetje, zes van onze schutters op post op de schieting bij het gildelokaal in Essen. Ieder schoot naar vermogen, geen uitschieters maar ook niet onze slechtste wedstrijd uit de reeks.

Poppel, 16 mei ,

Mooi weer, acht Poppelse schutters aan de lijn, een goede sfeer: alles in huis om een mooie uitslag te halen. 995 punten voor de vier beste: het beste resultaat voor dit seizoen, een tweede plaats na Essen. Zal het nog beter worden? De volledige uitslag van deze doelschieting kunt U lezen door hier te klikken: uitslag-gildeschieten-poppel-2013  

MLM-20130616-9347MLM-20130616-9334

Lichtaart, 26 mei.

Dit jaar zijn de seizoenen omgedraaid: in mei was het herfstweer. Gelukkig bleef het droog in Lichtaart, maar het was wel koud en de wind speelde af en toe parten. Dit is maar het eerste excuus voor onze score. Je maakt het maar mee dat je als hoofdman tien minuten voor het eerste proefschot arriveert en dan nog moet vaststellen dat je daar als enige Poppelse  staat. Gelukkig was de organisatie geduldig en kwam de rest van onze ploeg enkele minuten daarna opdagen. Nog nooit zo snel opgespannen… De zenuwen waren dus pas na enkele rondes verdwenen. Daaraan kun je dus bovenstaande uitslag verklaren, want eigenlijk zijn we, als alles, maar dus echt alles, meezit, echte topschutters.

Sint Antonius-Zoersel, 28 april

Weeral mooie weersomstandigheden, met vijf schutters op post: kortom alles klaar voor een schitterende uitslag te behalen. Wij schrijven dan twee uur in de namiddag. Het verliep echter iets anders: de individuele resultaten bleven achter. Alleen Frans wist een mooie persoonlijke score te halen, als je weet dat hij al geruime tijd niet meer geschoten had. Onze groep mag wel tevreden zijn van haar tweede podiumplaats, haar aandelen in de prijzen en haar geluk in de tombola.

Oud-Turnhout, 21 april

Zolang onze Gilde deelneemt aan de schietingen van de Verbroedering Noorderkempen is dit waarschijnlijk de eerste keer dat we dergelijk fijn weer hadden op deze locatie. We stonden hier al in de regen, trotseerden ooit de felle wind, een keer zo erg dat we met z’n allen de tent moesten vasthouden, anders was ze weggevlogen. Neen, dit keer was het in orde en dit zorgde ook voor een mooie opkomst. Bij onze collega’s tenminste, want wij waren genoodzaakt met drie schutters de eer te verdedigen. U vindt ons niet terug bij de eerste drie  op bovenstaande ploegenrangschikking en stelden ons tevreden met een vierde plaats. Volgende keer hopen we dan maar op meer ….  beschikbare schutters en punten.

Schoten, 14 april

De eerste zonnige en warme dag van dit voorjaar. Vol energie kwamen we ter plaatse en met goede moed werd de competitie met onze oude vertrouwde tegenstanders aangegaan. De overmacht van zowel Schoten als Essen was echter te sterk. Echter niet getreurd en aan diegenen onder ons die nog wat zwakjes presteerden: véél oefenen!