Geslaagd

Met trots stelden wij in het weekend van 21 en 22 april ons nieuwe gildelokaal voor aan het grote publiek. Dhr. Walter Luyten, onze burgemeester van de gemeente Ravels nam  op zaternamiddag het knippen van het lint voor zijn rekening.

_MG_8813

 

De benodigde schaar was enkele minuten eerder aangevlogen door een drone.

_MG_8818

 

 

 

 

 

De gilde kiest resoluut voor de toekomst ..

 

 

 

 

 

 

De vlag van de Sint Sebastiaansgilde van Poppel, gedragen door alfaris Jos mocht als eerste het net geopende gebouw betreden. Nadien volgde het talrijk opgekomen publiek, waaronder een keure van Kempische en Brabantse gildes.

Burgemeester, pastoor Herman Jansen, Opperdeken van de Handboog Conny Geerts en hoofdman Marc Van Hoof pleegden de nodige toespraken. Onze pastoor nam tegelijkertijd de gelegenheid te baat om, geheel volgens onze christelijke traditie, een gebed uit te spreken voor een mooie toekomst en hing tevens een kruisbeeldje aan de wand. Het officiële gedeelte werd afgesloten met het dansen van de Rozenwals, een prachtig eerbetoon door onze dansgroep, bestaande uit diverse Kempische gilden.

Nadien zocht het hele aanwezige gezelschap buiten een plaatsje, onder een blakende zon, uitzonderlijk weer voor april.  Tussendoor nog enkele optredens van de dansgroep, en verder flink verbroederen tot de avonduurtjes..

..het startschot is gegeven.

Voor een mooie foto-reportage van deze dag verwijzen we U graag door naar de website RAWEPO en daar komt U rechtstreeks terecht door hier te klikken.

Dit bericht werd geplaatst in Alles, Gepasseerd en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.