De gilde presenteert …

… haar nieuwe verwezenlijking: het gildelokaal

Op zaterdag 21 april 2018  om 14:00u zal de nieuwe thuis van de Koninklijke Sint Sebastiaansgilde Poppel officieel geopend  en aan het grote publiek voorgesteld worden. U bent dus allen van harte welkom op dit belangrijke moment voor onze gilde.

Hieronder het programma:

14:00u – 15:00u: Openingsmoment, verricht door onze plaatselijke overheden. Wij heffen het glas op de toekomst.

15:00u: Gezellig samenzijn, met optreden van dansende gilden: een collectieve gildedansgroep uit de Kempen.

Graag geven wij U hier het adres: Krommendijk 102, Poppel en hieronder onze locatie op kaart:

Verdere voorafgaande inlichtingen kunt U altijd verkrijgen door gebruik te maken van ons contactformulier op deze site.

In aanloop naar dit langverwachte moment, organiseert onze gilde een leuke kleurwedstrijd.  Kleurplaten werden reeds verdeeld in de scholen van onze gemeente Ravels. Kinderen onder de 12 jaar zijn allen welkom om hieraan deel te nemen. Heb je nog geen kleurplaat, dan kun je er alsnog een afhalen in het gildelokaal, op dinsdagavond tussen 19u en 21u of op donderdagavond tussen 20u en 21u. De gekleurde tekening mag je binnenbrengen op de openingsnamiddag, zaterdag 21 april. Elke deelnemer krijgt dan alvast een prijsje. De gekleurde tekening wordt  in het lokaal tentoongesteld. Nadien zullen  dan de mooiste worden uitgekozen door onze gildejury. De winnaars worden persoonlijk verwittigd en uitgenodigd om hun prijs te komen afhalen in het gildelokaal, later,  tijdens een feestelijk moment.

Maar zo als het een goede gilde betaamt, stopt het feest hier niet..

zondag 22 april gaan we verder, en nemen we deel aan de Erfgoeddag, dit in samenwerking met de Erfgoedcel Noorderkempen en de Heemkundekring Nicolaus Poppelius. Ook hier bent U hartelijk welkom. Hieronder het programma:

13:00u, locatie Museum aan de Grens, ’t Kaske, Dorp 64, Poppel: Opening van de nieuwe tentoonstelling ‘Kiezen voor Muziek’

14:00u, locatie Museum aan de Grens, ’t Kaske: optreden Els Van Gompel.

17:00u, locatie Gildehuis Sint Sebastiaansgilde Poppel, Krommendijk 102, Poppel: afsluitend optreden van de Zingende Zaagband.

Gedurende de namiddag is er een shuttle met huifkar voorzien om vlot van de locatie van de heemkundekring (museum) tot aan het gildehuis en terug te geraken.

Op beide locaties  is er mogelijkheid tot het nuttigen van een drankje.

Verder is er in samenwerking met de zendamateurs UBA-Noorderkempen: een oud communicatie wordt even terug in de aandacht gebracht : het telegram. Voor zij die dit niet meer kennen, een moment van kennismaking, mogelijk op beide locaties: en je kunt een telegram versturen van het Museum naar het Gildehuis (en omgekeerd natuurlijk)!

Tot zover het programma van het feestweekend, alles in het teken van wat is geweest.. maar zeker ook voor onze gilde: door de realisatie van ons bouwproject kiezen wij resoluut voor de toekomst!  En graag willen we U daar mee laten kennismaken, hopelijk tot dan.

Natuurlijk kan er een aanpassing gebeuren in bovenstaande programma’s, indien bijvoorbeeld de weersomstandigheden dit vereisen.

 

Dit bericht werd geplaatst in Alles, Gepasseerd en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.