Tractatie door Rit, gemalin van onze nieuwe koning Jan

Jan Bax schoot zich op zondag 17 september tot nieuwe koning van onze Sint Sebastiaansgilde in de elfde ronde. Een tweede hoogtepunt tijdens deze  heugelijke dag, want in de voormiddag hadden wij immers tijdens de eucharistieviering een mooi keizersschild laten zegenen. Dit werd in de namiddag plechtig omgehangen bij Leo, die op deze manier een nieuwe fase in zijn  leven begon: Keizer, en hoogstwaarschijnlijk zélfs de eerste, van de Sint Sebastiaansgilde van Poppel. Op een paar uren tijd had onze gilde zich dus weten te verrijken met een koning én een keizer. Welke natie doet ons dat na? Gelukkig hebben we alles op foto laten vastleggen, en dat kunt U ook nu nog zien door hier  te klikken.

Tot daar in een notendop wat voorafging

en toen werd  het Zondag 3 december 2017,

een dag door ons nieuwe koningskoppel uitgekozen om de gildezusters te trakteren. Dit is in ons reglement van innerlijke orde zo voorzien, bij de aanvaarding van de koningstitel. En dat lieten onze meisjes niet aan zich voorbijgaan. Goedgemutst werden zij afgezet aan ons gildelokaal, maar vooraleer te mogen aanschuiven aan de feestdis, werd hun gesommeerd zich op te stellen voor de fotoshoot. Alsof zij elk jaar uitgenodigd zijn op de uitreiking van de oskaars in Amerika, en daar ook moeten aanschuiven voor een foto te laten maken voor in de Story, stellen zij zich onmiddellijk in de juiste positie op en voilá, zie hieronder eens wat een beeldje(s):  

 

 

 

 

 

 

 

De rest van de foto’s  van deze dag kunt U bekijken door hier te klikken.

De lekkere maaltijd werd afgerond, zoals we van onze gildezusters mogen verwachten, door het leggen van een kaartje, en voor de minder sportieven onder ons door het heffen van een glaasje.

Plicht vervuld,opdracht volbracht, missie geslaagd, dank U wel Jan en Rit!

 

Dit bericht werd geplaatst in Gepasseerd en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.