Koningsschieten- zondag 21 september 2014

Affiche Koningsschieten 2014-zonder tekst-

Een bijzondere koningsschieting voor onze gilde: is onze onze koning Leo Vloemans erin  geslaagd voor de derde maal deze titel te veroveren? In 2014 werd dit beslecht in Weelde, aan de schutsboom achter de Brouwerij. Om 14:00 uur ging het traditionele gedeelte van start met het bevrijden van de wip, de ereschoten en het voorlezen van de reglementen. Na drie voorkeurschoten van onze aftredende gildekoning kwamen onze schutters aan de beurt.

“Elf gildebroeders van Poppel gingen de wedstrijd aan. Het was een lange en vermoeiende strijd. In de pauze werden er verschillende volksdansen getoond door de uitgenodigde volksdansgroep in traditionele gildekledij.

Er waren al vele schoten gelost maar tijdens de 21ste ronde schoten Nico Antonise en Leo Vloemans de vogel naar beneden. Nu brak de spanning in alle hevigheid los: wie ging als eerste de vogel naar beneden halen?

Bij het 9de schot was het raak voor Leo Vloemans die hierdoor zijn 3de ambtstermijn als koning ingaat. Maar daar zal het niet bij blijven: over drie jaar wordt Leo tot keizer benoemd. Naar grote waarschijnlijkheid is hij de eerste keizer in de geschiedenis van de Sint Sebastiaansgilde van Poppel.

Door de dansers werd er rond de nieuwe koning de rozenwals gedanst.

De dag die prachtig verlopen was, eindigde met een heerlijke barbecue. Wees maar zeker er zal nog lang gesproken worden over deze spannende wipverschieting.

Ook willen wij iedereen langs deze weg bedanken voor het slagen van deze dag.”

Nico, assistent-griffier.

 

Dit bericht werd geplaatst in Aktueel, Alles, Gepasseerd en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.