Beginnerscursus volksdans

 maar eerste een kort verslag van ons  jaarlijks teerfeest:

Op 20 januari was het weer zover. Altijd is dit op de maandag op of na de feestdag van de Heilige Sebastiaan.  Elke keer volgens vast schema:  ’s morgens  gekleed in de gildekledij, na samenkomst bij Mieke Pap, trokken we in stoet naar de kerk om samen eucharistie te vieren. Nadien terug naar het lokaal voor een andere  lievelingsbezigheid: kaartspelen. Tijdens het middagmaal werd stilgestaan bij de jubilarissen: Eliza Tielemans, Gert en Christiane Verberk en Jos en Stina Timmermans zijn dit jaar 35 jaar trouw lid en werden hiervoor in de bloemtjes gezet. Rik en Maria Van Vlasselaer bereikten hun 50-jarig gildelidmaatschap.  Hierna ging het richting lagere school: daar werden de drie eerste leerjaren bezocht: nadat de kinderen een liedje voor ons brachten, werden zij getrakteerd op een gezond koekje en een clementijn. ’s Avonds gingen we terug aan tafel, gevolgd door de beëdiging volgens oude traditie van de nieuw aangenomen gildeleden. Enkele leden verzorgden dan een kleine animatie waarbij de kennis van de gildebroeders en –zusters getest werd. Dan werd het avondfeest ingezet. Tussen het heffen van het glas namen we uitgebreid de tijd voor de beentjes fit te houden met een danspasje. Moe en voldaan trokken we, het was intussen al dinsdag, huiswaarts.

Na een geslaagd teerfeest zijn onze leden in de gelegenheid om zich  verder te bekwamen in het gildedansen en zich in te schrijven voor een beginnerscursus volksdans. De Hoge Gilderaad der Kempen die al jaren ijvert om het patrimonium oude volksdansen uit de Kempen te bewaren en door te geven, neemt hiervoor het initiatief.

Alle dansliefhebbers worden hiervoor uitgenodigd. U hoeft niet aangesloten te zijn bij een gilde om hieraan te kunnen deelnemen: de cursus zal openstaan voor alle geïnteresseerden. Als U dit aanspreekt, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wanneer het nodige minimum kandidaturen bereikt is, zullen data en locatie bekend gemaakt worden.

De beginnerscursus is inmiddels achter de rug.  Hebt U zin om te leren volksdansen dan bent U zeker welkom bij een van de dansende Kempische gilden.  Voor meer info kunt U ons contacteren door op deze link te klikken.

Dit bericht werd geplaatst in Aktueel, Gepasseerd en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.