2014

Oud-Turnhout, 17 augustus,

2014-08-17 16.50.17

TIP: Bij hevige wind, altijd rechts van het pijlenpotje gaan staan.

Dit voorjaar werd deze doelschieting uitgesteld wegens het slechte weer. Terecht. Maar voor augustus was deze zondag toch ook eerder een herfstdag: nogal wat wind en fikse regenbuien. Ons tentje had er zwaar onder te lijden. En wie er ook leidde was Gaston, hij liet zich niet doen door het barre weer: onze nestor schoot zich vandaag zowaar tot rozenkoning en dit met 7 rozen. Leo wist zich te verzekeren van het meest aantal punten van de aanwezige gildes en onze ploeg haalde (eindelijk) een eerste plaats. Topprestaties dus. Over de afvaardiging van onze uitdagers gaan we hier niet verder in detail treden…

 

 

Schelle, 20 juli,

Een beperkte delegatie deze keer, wéér hadden we geluk met het weer: de dreigende wolken dreven voorbij. Wat we dachten dat onweer was, bleken uiteindelijk de beats van Tomorrowland te zijn. Deze keer stelden we ons tevreden met een vierde plaats in het algemeen klassement van de dag.

Essen, 13 juli,

Vakantiestemming, goed weer, dus geen gebrek aan supporters. En dat helpt: onze ploeg zet het beste resultaat voor dit seizoen neer: 1023 punten voor het viertal.

2014-07-13 17.11.33 HDR

Elke groep heeft tegenwoordig wel backing vocals.

 

Poppel, 22 juni,

Ook voetbal die dag, België-Rusland om 18:00u. Om die reden startten we onze schietwedstrijd al om 13:00u.  Mooie weer die middag en een mooie opkomst.

2014-06-22 14.58.06

 

 

 

 

 

Uiteindelijk verslaat onze voetbalploeg de Russen met 1-0. Essen volgt het goede voorbeeld en wint van Poppel met één punt verschil. De uitslag van onze wedstrijd vindt U hieronder of, vollediger, door hier te klikken.

Schietspel Olen, 1 juni

Georganiseerd door de Sint Antoniusgilde van Olen.

Stralend weer, excellente locatie: een tent was niet nodig: de voormalige legerhallen boden onderkomen. We konden uitrukken met een volledig zestal en ook onze twee reserveschutters waren erbij. Hieronder onze uitslagen:

Marc Jansens: 244 punten en 4 rozen.

Ries van der Linden: 255 punten en 9 rozen.

Marc Van Hoof: 248 punten en 6 rozen.

Olga Van Heyst: 222 punten en 2 rozen.

Johan Van Puyenbroek: 262 punten en 8 rozen.

Leo Vloemans: 252 punten en 7 rozen.

In totaal vergaarden we 1483 punten, wat onze een 5e (van de 26 handbooggildes) plaats opleverde. Onze eeuwige uitdager, de Sint Sebastiaansgilde van Essen behaalde een verdiende 1e plaats. Zij leverde ook de rozenkoning: Benny Goetschalckx met 16 rozen.

Dank aan onze reserveschutters, die zich heel de middag nuttig (ver)maakten:

2014-06-01 16.57.36

 

 

 

Lichtaart, 25 mei

Een mooie dag, om en bij de 45  schutters aanwezig, waaronder een mooie delegatie uit Schoten. Onze schutters heten vandaag Leo, Gaston, Jan en Marc. We zullen uit onze pijp moeten komen. Dat hebben we dan naar best vermogen gedaan: onze gilde eindigde op de derde plaats, en ook behaalden we individueel enkele plaatsen in de top tien.

2014-05-25 15.14.08

 

Sint Antonius Zoersel, 27 april

Jan Van Laarhoven is ons jong aanstormend talent dat vandaag zijn pijlen richtte op één der prijzen. Weerom presenteerden we ons met een vijftal, en de mooie weersomstandigheden, de zon kroop af en toe achter de wolken maar het bleef droog, liet verhopen een mooi resultaat te behalen. Onze hoofdman gaf het voorbeeld, door in de eerste ronde drie tienen te schieten. De rest hoefde maar te volgen… foto

 

 

Uiteindelijk behaalde we een mooi resultaat met onze groep van 977 punten en een tweede plaats.

Jans debuut dit jaar  vertaalde zich nog niet in de punten maar wel in de maximum geldprijs die hij verdiende.  We doen zo verder.

 

 

Schoten, 13 april

Met vijf schutters richting Schoten voor de aanvang van het buitenseizoen. Droog, een matig zonnetje, en dan was het lekker warm, maar toch een windje dat ons in het aangezicht blies, maar gelukkig, naarmate de wedstrijd vorderde afnam in sterkte. Leo, Ries, Gaston, Nico en Marc moeten het in principe kunnen waarmaken. Nico trok in elk geval bij aanvang sterk van leer. De duur van de wedstrijd ging hem parten spelen en gaf de anderen de kans om hem bij te benen en in te halen. Toch een mooie prestatie. Schoten13042014

De prijzenpotverdeling was ons op het einde niet gunstig gezind, enkel met een tweede plaats in het groepsklassement,  enkele paaseieren van de tombola en wat wisselgeld konden we het thuis gaan uitleggen…

Uitslag schieting tot 17082014