Teerfeest 21 januari 2013

Zoals elk jaar,  de maandag op de feestdag van Sint Sebastiaan, of de eerste maandag na 20 januari, viert onze gilde haar patroonheilige. Dit gebeurt al jaren volgens hetzelfde patroon: ’s Morgens is het verzamelen geblazen bij Café Mitje om dan onder trommelgeroffel in stoet naar de kerk te vertrekken voor de H.Mis. Daarna keren we terug naar het lokaal en wordt er gekaart en bijgepraat. ’s Middags genieten we allen van een lekker uitgebreid warm maal. Tussenin wordt er tijd genomen om een aantal leden in de bloemetjes te zetten: beginnen doen we met het installeren voor de nieuwe Tweede Deken: dit jaar is Frans Vodde aan de beurt. Ries van der Linden wordt Eerste Deken, Marc Jansens heeft er een termijn van twee jaren opzitten, waarvoor dank.  Daarna konden we Gaston bevestigen in zijn functie van Griffier. Onze Gilde kan weer beroep doen op zijn jarenlange ervaring.

TenslottFrans  en Maria, gehuldigd voor 35 jaar gildelidmaatschap.e werden Frans Maes en Maria Leemans gehuldigd voor hun vijfendertigjarig lidmaatschap in de Sint Sebastiaansgilde.

Op 5 mei kunnen zij voor de Hoge Gilderaad der Kempen hun zilveren papegaai en broche in ontvangst nemen.

Na het middagmaal repten we ons naar de school waar de laatste jaren ons verwachten.  Nadat de kinderen zich in elke klas aan ons voorstelden en een klein acteer- of zangstukje aan ons presenteerden, trakteerden wij hen op onze beurt op een clementijn en een koekje.

Om zeven uur was het tijd voor het avondmaal. De discjockey had zich intussen al geïnstalleerd, maar moest nog even wachten: enkele Gildeleden hadden een kwis voorbereid, waaraan  door alle aanwezigen werd deelgenomen en  naar best vermogen werden de vragen opgelost, de  praktische proeven volbracht. Een pluim voor onze kwismasters en duim omhoog voor de winnaars. Onmiddellijk hierna werd de muziek in gang gezet en werd er verder gefeest tot de laatste pint leeg was.

Dit bericht werd geplaatst in Alles, Gepasseerd en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.